Jos Bakker Schoonmaakbedrijf

MVO & Milieu

Milieuvriendelijk

Jos Bakker is een bedrijf dat aandachtig met het milieu omgaat. Bij Milieubewust Schoonmaken behoort het tot onze directe verantwoordelijkheid om middelen, systemen en methodieken te gebruiken die minder milieubelastend zijn. Wij werken met schoonmaakmiddelen met het EU Ecolabel en met Cradle-to-Cradle certificatie.

 

Het EU Ecolabel is de drijvende kracht achter de promotie van bijzonder milieuvriendelijke formules voor schoonmaakproducten. Het omvat alle nationale milieulabels en beschrijft strenge eisen voor ecologische producten. Veel van onze reinigers in ons assortiment hebben nu EU Ecolabel-gecertificeerde formules.

 

Het Cradle to Cradle-concept omvat een gedetailleerd evaluatiemodel voor de beoordeling van producten rekening houdend met materiaal, gezondheid, onschadelijkheid, hergebruik van materiaal, gebruik van hernieuwbare energie, koolstofbeheer, waterbeheer en sociaal beleid.

Keurmerken

Om kwaliteit van onze werkzaamheden te blijven garanderen zijn wij verbonden met verschillende brancheorganisaties als Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en bedrijfsdiensten (SIEV) en Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS) en zijn onze werknemers VCA-gecertificeerd. Keurmerk Nederland controleert ons elke twee jaar op de eisen die de brancheorganisaties hebben opgesteld. Op deze manier blijven het bedrijf en onze werkzaamheden op het kwaliteitsniveau wat u van ons gewend bent.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleidsverklaring

Ons bedrijf staat voor het compleet facilitair ontzorgen van opdrachtgevers. Daarbij is een centrale rol voor maatschappelijk verantwoord ondernemen weggelegd. Wij zijn altijd op zoek naar het juiste evenwicht tussen Welzijn (People), Milieu (Planet) en de Markt (Profit). In de schoonmaakbranche zijn op vele vlakken een goede bijdrage te leveren aan de People, Planet en Profit. Hieronder vindt u onze beleidsverklaring en onze visie op maatschappelijk verantwoord ondernemen vandaag de dag.

Welzijn (people)

Wij vinden een ontspannen en positieve werksfeer belangrijk. Daar investeren we veel in. Zo zorgen we voor een informele werksfeer met open communicatie. Dat biedt ruimte voor onze medewerkers om hun eigen verantwoordelijkheid te nemen. We geven ze veel vrijheid. Wij communiceren open en eerlijk over ons beleid, toekomstplannen en eventuele koerswijzigingen. De sfeer is gemoedelijk en familiair.

 

Onze werknemers zijn het gezicht van ons bedrijf, dit is waarom deze mensen zo kostbaar zijn voor de onderneming. In de toekomst willen wij hier nog meer in investeren, zodat iedereen zich nog beter verder kan ontwikkelen in dienst van Jos Bakker schoonmaakbedrijf.

 

Milieu (planet)

Een ander doel van onze onderneming is milieuvriendelijk ondernemen. Daarom zijn al onze schoonmaakmiddelen voorzien van een EU Ecolabel en een Cradle-to-Cradle certificatie. Dit wil zeggen dat de schoonmaakmiddelen milieuvriendelijke formules bevatten. Ook proberen wij materialen eerst te herstellen, in plaats van deze direct te vernieuwen.

Markt (profit)

Wij zijn een zelfstandige onderneming, dus niet afhankelijk van externe financiers. Onze strategie is gericht op persoonlijk contact, transparantie, langdurige samenwerkingen en continuïteit van de onderneming. Onder maatschappelijke verantwoordelijkheid verstaan wij de relaties met onze omgeving. Wij doen graag zaken in de directe omgeving. Veel van deze bedrijven zijn ook maatschappelijk verantwoord gedreven.